2010-04-18

The fucking King of Kong!!!

Åhhhh såå braaa!!! Ren lycka sprudlar i mig nu efter att ha sett den underbara dokumentären The King of Kong. Finns inget bättre än att se gräddan av datanörds försöka spela sig till nya rekord på olika arcadspel som som om det gällde liv och död :)

Det klassiska spelet Donkey Kong!

I denna lilla story är det den äkta kärleken till tv-spelandet som kämpar för överlevnad och man kan inget annat än le och njuta. För er som inte sett denna härliga dokumentär handlar det om två st fullvuxna karlar som tävlar om att stå ensam på tronen som ensam high score hållare av högsta poäng i det klassiska arcadespelet Donkey Kong. Det är den goda Steve Wiebe som jagar det gamla spelrekordet som den onda Billy Mitchell skapade i början av 80-talet och som sen dess aldrig har besegrats. Billy Mitchell som i flera decennium agerat kung i nördlandet har hann med sina high scores skapat en övermäktig titel som Mr High Roller där ingen under honom skulle ens våga sig på att tycka något annat.

Steve Wiebe

Billy Mitchell

Tyvärr så har denna sorgliga person som bla även hunnit med att start ett eget såsföretag haha alldeles för stor inverkan på både domare och publik vilket gör Steve och alla hans försök att nå titeln till ett omöjligt projekt. Regler och förutsättningar förändras i samma veva som Steve faktiskt slår Billys gamla rekord och hur mkt Steve än försöker ligger Billy alltid steget före på high score tavlan. Men skam den som ger sig och tillslut segrar alltid det goda eller.....
Ni bara måste se filmen, den är bara så jävla bra :) Förutom huvudpersonerna Steve och Billy stöter man på ett helt gäng andra filurer som sen barnsben varit insnöade i dataspelvärlden ( typ som lillebrorsan ) och som är så sjukt sköna att titta på :) Man kan som inte fatta att det där är deras liv, att det där är något som dom både andas och äter 24 timmar om dygnet. Så jag får helt enkelt lyfta på hatten och gratulera alla er nerds som jag nu faktiskt insett skaffat sig ett stort mål här i livet, vilket många av oss andra "normala" tyvärr inte hunnit med än.

www.stevewiebe.com

1 kommentar:

Danko sa...

A-men to that! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...