2012-04-25

Barnförbjudet!



Man ska då aldrig sluta förvånas vad man kan hitta på nätet. Stackars Alfons Åberg säger jag bara haha!

Till Harrys rum

Nu när familjen åker ner för att hjälpa Nelle att flytta hem så ska dom även hämta upp denna fina IKEA retro garderob som jag shoppade för ett tag sedan. Jag har länge försökt få tag på just denna modell men ej hittat någon här i närheten till salu. Som tur var hittade jag en i Stockholm på blocket för en billig peng och som nu passande nog får hänga med i flyttlass som ändå ska hit upp. Tror den kommer bli perfa i Harrys rum då den både är snygg och har bra förvaring. Tanken är den att dom två lådorna nertill blir till Harrys leksaker som han själv ska kunna öppna och sen blir resten till för kläder. Den stora dörren till höger kommer jag nog måla över med griffeltavelfärg, sen får vi se om jag hittar på något mer spännande med resterande luckor eller om det får se ut som på bilden.

Helgplanering


Till helgen blir det jobb ( 12-16 ) och sen drar vi till Sundsvall för att fira Valborg mm. Detta är det som händer för min del men för syrran blir det helt andra bullar då hon får besök utav mamma, pappa, Pierre och Evelina som ska hjälpa henne flytta ut och sen köra lasset hem till kära Umeå igen.
Fan vad underbart att få ha sin syster på hemmaplan igen.

2012-04-24

Make Anna


Nere i Stockholmo hann jag även med en mycket efterlängtad date med fina fina Anna som jag gick stylistutbildning med 2005. Det är galet att det redan hunnit gå 6 år sen dess men Anna var sig lik :) Lika söt, gla och sprallig. Vi tog oss en fika på Drottninggatan innan jag skulle hoppa på flybussen, och tänk vad mycket vi hann uppdatera varandra på bara någon timme samt få ett humm om hur vår liv levs idag. Tyvärr är det ju astrist att man inte har möjligheten att bo i samma stad nuförtiden då man vet att man isf annars hade umgåtts en massa så som riktigt bra kompisar gör. För det är ju verkligen så att med vissa personer "klickar"  man bara och man kan vara ifrån varandra långa perioder men sen när man väl ses igen så är det som om tiden stått stilla och man stormtrivs i varandras sällskap.  Anna är verkligen en sån tjej ( Även min fina Liv ) som man blir glad av att prata med och som man önskar allt gott i livet. Vi får verkligen hoppas att vi kan styra en date till sommaren då vi kan hänga i Sundsvall och röja loss en sväng.

Borta bra...


Men hemma med Harrygrabben bäst! Och även om jag bara var borta i några få dagar tyckte jag att H hade vuxit massor på den korta tiden man var ifrån honom. Sen var han ju även snäppet snabbare i sitt krypande och hade även lärt sig att sitta upp rakt på rumpan. Om det var för att impa på morsan sin eller bara bra dressering från Harrys mormor och morfar är nog hugget som stucket :)

Dessa härliga leksaker


Jag är ju ett BIG fan av leksaker i alla former och har så alltid varit. Men är det någon sak jag har lite extra förkärlek till är det just mjukisdjur. När jag var liten hade jag ett helt gäng med "kompisar" iform av just gosedjur som både kunde trösta och underhålla hur bra som helst när man väl behövde det. På 80-talet då jag växte upp var det traskmaskar, fragglar och krambjörnar som ägde. Idag däremot finns det en hel uppsjö utav lite roligare mjuksdjur som man även som vuxen skulle vilja ha som tex dessa filurer ovan.  Hur tuffa som helst och den där He man dockan ska jag fasiken försöka mig på att sy själv. Så sjukt nice :) Men nu när vi ändå pratar mjukisdjur får ni som besöker bloggen gärna dela med er utav er favorit ni hade som liten. Alltid kul att veta samt att det är lite nostalgi att se vilka varianter som var poppis.

2012-04-23

Jo detta hände sen...


Efter barnkalaset var slut tog vi tunnelbanan mot Vasastan där vi mötte upp VÄRLDENS bästa Liv för en kaffe och kaka. Där blev vi sen sittandes i några timmar och pratade om allt mellan himmel och jord och shit pommes vad jag saknar den tjejen på hemmaplan buuhuu. Men som sagt tur var det iaf att vi fick ses en snabbis nu istället. Efter fika och sen lite shopping avslutade vi fredagen på ett värdigt sätt i form av middag och mumsiga drinkar på T.G.I Friday´s

Vad hände mer...


Jo vi hamnade på barnkalas / 40 år fest på Moderna museet då en viss Alfons vi känner fyllde år. Men innan dess hann vi också med att hänga vid Råsunda och shoppa sneakers för att sen impulsköpa en spjälsäng och sen dra av världens roligaste frakthistoria för att få hem den till syrrans lägenhet. Ja hur tänkte vi där egentligen??  Kan väl säga som så att den storyn innehöll allt från stulna kundvagnar till lunchande brats och en otroligt givmild taxichaufför :) Det hela slutade med ett sjukt bra köp samt ett minne för livet. Men vad hände sen...

I Nelles kök


Varje morgon serverades rostade mackor med kall Oboy och Epic Sax guy på repete till frukost. Sjukt gott och en perfekt start på dagen då man sen hade en enformig saxslinga dunkandes i sitt huvud  och mätt mage :)


Aprilväder


Att det skulle vara vår eller snarare sommar nere i Stockholm var det ju bara att glömma! Det var både kallt regnigt och grått och som tur var hade jag packat med både mössa, vantar och halsduk som under resan tripp användes flitigt. Sjukt värdelöst och när är det egentligt tänkt att våren hittar hit till Sverige detta år?

2012-04-22

Dagens Harry


Att sitta på pottan är kul. Men att sen fatta vad man ska göra i den är fortfarande ett stort mysterium enligt Harry

Uppdate



I torsdags lämnade jag Norrland och mina fina grabbar på hemmaplan. Pappa Daniel som också haft fullt upp hela helgen kunde därför inte inte heller ha hand om Harry vilket världens bästa morföräldrar istället fick göra. Och så som bilderna visar har Harry haft det superbra med en massa bus och lek samt skickat en stadig uppdate till sin mamma i Stockholm om hur söt och go han varit. Och det är ju inte så konstigt att man längtar efter honom ännu mer då dessa fina mms poppar upp i mobilen lite titt som tätt. Men eftersom jag själv har haft det så kul samt att jag vet hur bra Harry har det hemma hos min mamma och pappa har det inte varit några problem att bara slappna samt njuta av lite egen tid.

STOCKHOLM

Ni kanske undrar vars jag hållit hus... Jo jag har haft några dagar nere i huvudstaden med min kära syster. Tanken var först att jag skulle jobba i helgen som var, sen blev det barnpassning då Daniel skulle bort och sen löste sig alltihopa och min efterlängtade resa ner till Nelle blev av. Jag har haft det hur bra som helst på alla sätt och vis. Ska uppdatera mera om resan men nu vet ni iaf att jag lever och att en massa nya blogginlägg är på g

Syrran på hennes jobb Lekplaneten Kista med bästa arbetskollegan bredvid sig

2012-04-18

Nostalgi


Här ser ni några klassiska barnleksaker som var poppis då jag själv var liten. Den talande Teddy Ruxpin var en favorit som berättade sagor för mig på kvällarna och som jag minns pappa köpte på leksaksbutiken i det gamla köpcentret "Ugglan" i Umeå. En så där lysmask hade vi också men den var inte lika poppis och som jag tror gick söndr rätt tidigt. Sen var det ju syrrans favorit nämligen Rainbow Brite som vi hade på VHS band och som nöttes rätt hårt i videospelaren. Sist men inte minns är det en krambjörn ni ser och som vi även där tittade mycket på via VHS men något vi aldrig hade som leksak. Tänk vad mycket minnen och kärlek det kan vara med gamla leksaker från sina barndoms dagar.

Dagens Harry


Idag har Harry befunnit sig lite här och där och överallt i lägenheten. Det här med att kunna ta sig fram på egen maskin är inte så illa pinkat tycker Harry

2012-04-17

En kick i rätt riktning


Att vi redan har ett stort fotbollsfan här hemma vet ni kanske redan. Att Harry i framtiden kommer sparka boll är även det störst troligt ( iaf om pappa Daniel får bestämma ) Så varför inte mjukstarta med denna lekfulla tröja som än så länge varken har lagnamn eller en massa reklamtryck på sig. Istället verkar det vara Harry med kompisar som spelar boll och jag ser direkt vem utav ungarna som är Harry eller vad tycker ni??

Till sovrummet


Titta så snyggt överkast med kuddar oj oj oj... Ferm Living som är designmärket bakom dessa gobitar har så mycket fint till hemmet men även till barnrummet att man skulle kunna önska sig allt. 

Familjen Persson


Ett val man inte kan påverka speciellt mycket är ju valet av svärföräldrar med familj som man får på köpet då man blir tillsammans med någon.  Detta verkar vara ett jobbigt dilemma för många men för min del har jag haft tur då inte bara Daniel är världsbäst utan även hans fina familj. Självklart önskar man bara att man kunde ses lite oftare både för min och Daniels skull men nu framförallt för Harrys del. Därför gäller det att passa på att umgås extra mycket dom gånger vi väl är nere i Sundsvall och hälsar på.

Dagens Harry


Ja vad ska man säga om detta då... sjukt söt bara!

Lördagens jobb


Så här såg jag ut i lördags då jag jobbade en sväng. Den nya fina vårskjortan från Vila var ju helt underbar i denna gula färg. Den och mycket mer hittar ni på webben eller i butiken.
Bara att hälsa på oss på Kii när ni får möjlighet

2012-04-16

Dagens Harry


 Idag har vi fått agera smakråd till min kära mamma som skulle vårförnya garderoben sin. Och som tack för hjälpen blev det mumsigt fika på Mekka innan vi rullade hemåt. Vilka jobbiga dagar jag har alltså haha :)

Far & Son



 Så här glad kan Harry vara då man fått hänga med sin pappa lite extra samt premiärråka nya sittdelen till vagnen.

Hipp hipp hurra!


Här ser ni lite festliga bilder från 30 års firandet. Kvällen blev superlyckad och jag hade det hur trevligt som helst tillsammans med en massa nära och kära. Det blev bla grillbuffé, impulsuppträdande, allsång, Slev reunion och mycket skratt som pågick långt in på natten. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...