2012-01-31

Bunkrar upp



Polarn & Pyret har kampanjvecka där alla ytterplagg säljs på 30% Rea. Var därför förbi en sväng idag och hittade detta fina regnställ som jag köpte till Harry som han kommer kunna ha på sig då det är dags att plaska runt i framtiden. Jag valde storlek 2-4 år vilket blir perfekt då Harry kommer spendera sina dagar på dagis och garanterat komma behöva sig ett bra uteset. Konstigt att tänka att det faktiskt kommer finnas en tid då jag inte längre kommer kunna hänga med honom hela dagarna och att kompisarna på dagis kommer blir betydligt mycket mer spännande att umgås med.

I köket



 
 Jag älskar grafiskt mönster och har alltid varit ett big fan av formgivaren Stig Lindberg som ni säkert känner igen från att ha designat den klassiska kaffekoppen Spisa Ribb. Idag är det allt från stora inrednings kedjor till andra formgivare som härmar hans härliga stil vilket är bra då det inte är lika dyrt att handla hem. Här ser ni lite blandat glas, porslin och burkar som piffar till köket hemma hos oss på ett lekfullt sätt, vilket jag gillar.

Vårnytt

  Detta shoppades i helgen under vår tripp till bla Sundsvall. Den stora härliga Marimekko lampskärmen hittade vi på min favobutik Rummet och som var ett kap då den var nedsatt till halva priset. Jag älskar att den är orange och den kommer garanterat bli en härlig färgklick vars man än väljer att hänga upp den. Dom kaxiga kuddarna hittade jag på Dollarstore och kunde bara inte låta bli att köpa ett gäng åt syrran då dom passade hennes rockiga stil perfa.

Harry and Selma sitting in a tree...

 I helgen efter farfars begravning passade vi på att dra ner en tur till Sundsvall då vi ändå var i krokarna. Och denna vända blev det lugna bullar då vi mestadels hängde hemma hos Daniels föräldrar vilket var mysigt. Vi såg även VÄRLDENS bästa film vid namn Apflickorna som ni INTE får missa. Det blev som vanligt massvis av god mat A la Anita och en snabbdate med Kristina och Oskar. Daniels pappa bjöd på drycken 21 som var asgod medan Nelle checkade in på kontoret för en extra natt innan hon drog tillbaka till Stockholm. Men innan vi väl lämnade stan var vi så klart även tvungna att besöka Selma med päron då Harry var kramsugen och reda att gå en ny rond i ringen i hopp om att charma henne på nytt. Och denna date gick faktiskt riktigt bra då det var bara glada minner och lite hålla handen tafs. Lilla sockersöta Selma som redan hunnit lära sig krypa hann dra av massvis av smäckrande poser samt haffa Harrys alla leksaker och napp. Men inte gjorde det något då Harry mer än gärna delar med sig och kan i samma veva försöka vinna lite tid för att komma på knepet hur man tar sig framåt eller kanske får igång sin flygande matta :)

 
Av att charma söta tjejer blir man lite trött av och kan därför behöva en extra powernapp så att man så småningom kan ta nya tag tänkte Harry. Selma som också ser ut att tänka detsamma behövde även hon en powernapp men det var nog mestadels av att ha en flaxande och dreglandes Harry vid sin sida :)

2012-01-30

Dagens Harry

 Go och glaaa kexchoklaaaa!

Älskade lilla skrutt




Den senaste tiden eller rättare sagt sen Nelle kom hem och hälsade på skaffade Harry sig ett helt nytt språk som han nu babblar på med för fullt så fort han är vaken. Är det någon typ av slang av Stockholmska eller bara Harryfasoner har vi inte luskat ut än men att snacka skit verkar han gilla skarpt. Han både låter och ser ut som en gammal gubbe och testar även sin egen ljudnivå lite då och då vilket kan svida i trötta föräldrars öron haha. Att räcka ut tungan och prutta med munnen så att det låter som om han är ute och kör motorbåt är också kul och något av en hobby. Det är verkligen fantastiskt kul med en liten Harry att umgås med på dagarna nu när det händer nya saker hela tiden. Sen är han ju så glad och drar på sina smilgropar titt som tätt vilket får en att smälta direkt.

Ett sista farväl

 Här ser ni bilder från farfars fina begravning som så klart var hemskt sorglig men även väldigt varm och ljus på många många sätt.  Och nu så här efteråt har jag väl inte helt hundra försonats med tanken av att farfar faktiskt inte finns längre. Men det känns dock betydligt mycket bättre nu när man vet vilket fint avslut han fick då familj, släkt och vänner hade samlats och tillsammans firade hans tid på jorden med många fina minnen, tårar och skratt. Farfar begravdes i Sollefteå kyrka där jag många gånger förr varit på begravning efter farfars syskon som var 10 stycken totalt. Det kändes därför extra konstigt att man denna vända faktiskt befann sig på farfars begravning och man själv var närmsta sörjande tillsammans med farmor och  familj. Under själva begravningen i kyrkan var det fina psalmer och pappa höll ett kärleksfullt tal som var oerhört starkt och fint gjort. Även jag själv höll ett litet tal där jag bla läste upp en liten berättelse som jag skrev i skolan då jag var 8 år gammal och som lät något som så här...

Berättelsen om min farmor och farfar.
Min farmor har lockigt grått hår med guldtänder. Hon är gammal och snäll och vi brukar sova och gå till laserkvinnan tillsammans. Farfar är också gammal med keps och glasögon. Han har även en stor mjuk mage man kan vila på. Farfar tittar alltid på Rapport och väldigt busig. Tillsammans har dom en katt som heter Mirran. Hon är söt och lite arg. Jag vill också ha en katt men det har jag inte. Min farmor och farfar bor i Sollefteå dit vi brukar åka på våra lov för att fika, gå på kiosken och bada. Dom bor där i ett stort hus med många våningar. På första våningen bor deras grannar Daniel och Monika. Dom är snälla. På andra våningen bor farmor och farfar och där har dom en stor balkong där jag och Pierre brukar fika och räkna bilar. Huset har även en vind där vi brukar leka  och där det bor spöken och en massa döda flugor. Där vågar jag inte vara själv utan bara om Pierre är med. Det finns även en källare. Där bor det också spöken men det är nog bara pappa och farfar som luras. I källaren kan man pyssla tills det är dags att fika. Huset står på en jättestor gård med lillstuga och stall. På gården finns det massor av krusbär, potatisland och en stor hög med mask.  Jag tycker jättemycket om min farmor och farfar och vill vara med dom jämnt. Snart ska vi åka på sportlov och då har farfar lovat mig att åka pulka på gården. Det ska bli kul om jag inte fryser.

 
 

 
 
Begravningen blev som sagt riktigt vacker och farfar kommer så småningom kremeras för att sedan ligga i den nya minneslunden vid Sollefteå kyrka. Harry som så klart fanns på plats fick bevittna sin första begravning och skötte sig galant då han somnade i samband med klockrigningen och sov sedan under hela akten. Senare på kvällen bjöd farmor ut oss alla på middag där en lugn stämning avrundade den känslosamma dagen med belåtenhet. För visst hade farfar varit nöjd över en begravning som denna.... Jo det hade han! Och han var nog både rörd och stolt där uppe på molnenkullarna där han nu kommer kunna spela bridge med Sankte pär och Co. För jag menar döden har han ju redan tagit sig ett parti shack med.  Och den där molnvärlden är ju egentligen inget nytt för hans del då farfar tillsammans med oss barnbarn många gånger legat på en solig gräsplätt i sommarstugan och fantiserat fram både den ena och andra filuren uppe i det blå. Så nog borde molnvärlden innehålla massvis av härliga brädhögar, hallonbuskar och studsmattor som han nu kommer kunna pyssla med tills vi ses igen.

Du är och kommer alltid att vara världens bästa farfar både nu som då.
Jag älskar dig av både mitt barndomshjärta och vuxna!

2012-01-24

Gravmarks Harry

På favotäcket framför brasan tillsammans med bläckfiskspeldosan såg Harry ut att må bara prima!

Hey miss fancypants!


Här ser ni lördagens festoutfit som bestod utav min älskade The Sounds tischa som kvällen till ära tappade ännu mera tyg och förvandlades till ett kortare linne. Till detta drog jag på mig min nya harems byxor / leggings från Rut mfl som jag fyndade för 50 spänn och som nu är mina nya favopants.

Helgens Bravader



 Som jag nämnde tidigare är ju syrran hemma denna vecka och spenderar sin kvalitetstid genom att bo hemma hos oss. I utbyte av mat och husrum får jag i gengäld hjälp med att uppdatera bloggens design vilket jag antar att ni märkt. Visst blir det snyggt!? Syrran är riktigt skillad då det gäller photoshop och annat datapyssel, så man är ju dum om man inte passar på att utnyttja hennes talang medan hon är här. Stackars Nelle höll dock på att bryta ihop titt som tätt då våran dator sjunger på sista versen innan det är dags att blåsa om den och allt går både segt och laggigt. Annars hade vi barnfritt i lördags då vi skickade iväg Harry ut till Gravis hos sin mormor och morfar medan jag, Daniel, Johnny, Ida, Rollne mfl partajde hemma hos Daniels arbetskollega Christer, vilket var supertrevligt. Inge bakis blev jag heller vilket var som en gudagåva. Väl Harryfria passade vi på under söndagen att tjursova då man egentligen inte var trött men man var tvungen ändå att ta tillfället i akt och sova ut för ovanlighetens skull. Runt 14 tiden tyckte jag och Daniel därför att det var ok att ligga och dra sig till :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...