2011-11-30

Lite mera jul i vårt hus



Men vad är det där för en latjo liten pryl...

Nedan ser ni lite av dagens aktiviteter... dvs lek med pojken på andra sidan spegeln. Harry är ju nämligen helt fascinerad utav vad och vem det är som rör och låter på sig där. Jag passar även på att visa några till loppis fynd iform av dessa fina tröjor för en tjugolapp per st. Tycker den blåa koftan med ankor som knappar på var helt galet söt och skulle passa lilla H perfekt i smaken. Var först lite orolig att den skulle vara för liten då den inte hade någon storlekslapp men när vi väl testade den hemma satt den som en smäck. På spegelbilderna ser ni även ett gammalt klassiskt barntäcke från Konsum som man kunde köpa förr i tiden då ens egna föräldrar var unga. Riktigt längesen alltså hehe ;) Så när vi var liten hade jag ett exakt likadant som mamma hade haft och som vi barn praktiskt taget nötte upp tills det bara var små trådar kvar. Jag blev därför riktigt nostalgisk och överlycklig då jag hittade ett likadant av en slump ute på Tradera. Självklart la jag ett bud och vann auktionen för 82 kr :) Vi hämtade hem täcket idag på posten och nu ligger Harrygrabben och sussar sött i det.




Dagens outfit: Sparkbyxa retro från då pappa Daniel var liten, Body Fixoni, Pepparkaksmössa Lindex




Loppisfynd

Ett utav mina nya loppisfynd som inom kort ska få pryda någon utav lägenhetens väggar. Lite sliten ram men ack så fint ordspråk och brodyr som jag inte kunde motstå.

2011-11-27

Dagens Harry - På bättringsvägen version 2

Idag mår lillkillen bättre igen och nu bara måste det vända på riktigt för att aldrig mer komma tillbaka. På bilden ser vi Harry och hans bästis speldosan Alfons som han alltid bjuder på ett smile till och som nu den senaste veckan fått rycka in extra mycket för att trösta och muntra upp.

Helvetes Jävla helvete!!!!


 Ja precis så tänkte jag då Harry natten till fredagen började matvägra igen pga halsont. Var vi inte klar med dessa hemskheter??? Nää... tydligen inte och vår stackars Harry har sen dess haft ont under hela helgen och varit jätteledsen. Själv ville jag bara dö då jag precis haft en vecka in Hell och äntligen fått tillbaka livsgnistan då Harry hade börjat må bra igen. Så i både hopp och förtvivlan rymde jag och Harry ut till mamma och pappa i Gravis. Väl framme fick jag världens godaste middag och behövlig avlastning då jag endast sovit 3 timmar under natten. Stackars Harry blev även han rikligt ompysslad och fick delvis några lugna stunder av ro då han bla njöt av värmen framför brasan och snaskandet på sin mormors scarfar i korgen.

What goes around - comes around

 I torsdag då jag var på en tripp förbi Myrorna hittade jag denna skönhet som någon vilsen människa inte längre ville ha. Hemska tider då The Sounds är bäääst!!! Själv har jag alltid velat sponsra bandet med att bära deras tröja och äntligen blir det så. Jag klippte dock av den lite på längden och rullade upp samt sydde fast ärmarna och plötsligt kändes den lite roligare en bara en fyrkantig band t-shirt. På kuppen blev jag 40 spänn fattigare men även stolt som en tupp med denna goding i garderoben. Är riktigt riktigt nöjd med mitt myrfynd. På bilderna ser ni även Harrygrabben som går loss inne i provrummet på HM då man som mamma blir väldigt uppfinningsrik och som i detta fall lät Harry spana in sig själv i spegeln vilket borde ge sin kära mor några extra minuter av nöjdsamhet innan tålamodet tar slut. Planen funkade iaf perfekt och Harry pratade både högt och länge med pojken på andra sidan rutan

2011-11-24

Dagens Harry


Bättre och bättre dag för dag...

På tapeten...

Min shyssta syrra nere i Stockholm köpte denna nostalgiska affisch till mig ( eller rättare sagt Harry ) Den var med ram och allt och kommer få hänga i grabbens framtida rum. Med tanke på Tintin så måste jag och Daniel försöka ta oss iväg på bio och se den snart då jag hört att den ska vara riktigt bra. Själv såg jag väl inte jättemycket Tintin då var jag liten men utav det jag såg var min favo Tintin reser till månen och Tintin och Hajsjön. Vi hade även Tintin och svarta ön inspelat på Betaband men den tyckte jag mest var hemsk med den där jättegorillan som sprang omkring och skrek.

2011-11-23

Till den osynliga granen

Titta vilka fina julgranskulor jag shoppade i Stockholm då jag hade ett gammalt presentkort från Stockhome som jag hade fått av Nelle och som jag var tvungen att göra mig av med innan det skulle gå ut. Det syns inte så bra på bilden men kulorna är rätt maffiga och det blev 5st av varje som i vanliga fall kostade 50kr styck vilket jag annars aldrig hade köpt dom för. Men nu blev det ju andra bullar då butiken körde med 20% på hela sortimentet samt att jag hade mitt presentkort att utnyttja. Vi har ju aldrig haft en gran här hemma i lägenheten och så kommer det att bli även i år tråkigt men sant. Nää gran får det bli då vi har plats tycker herrn i huset och jag kan nog hålla med lite smått även om det hade varit supermysigt. Jag har även dom senaste jularna handlat julpynt och julgransdekoration på mellandagsrean vilket känns mera värt det då i princip alla affärer tar sjuka överpriser innan. Men gissa om jag längtar tills dagen då det blir dags att klä granen på riktigt med bla dessa skönheter.

Dagens Harry Den lite kryare versionen


 Prisa gud!!!! Idag kom vändningen och Harry kan äta normalt ur sin flaska igen. Detta betyder lycka lycka lycka och förtvivlade föräldrar kan pusta ut en aning. Nu är man bara livrädd att detta är ett tillfälligt scenario men det tror jag faktiskt inte utan visst ska han bli frisk nu och lååååång tid ska det ta tills nästa omgång av sjukdom hälsar på för det har jag lovat Harry. Så fortsätter det så här kan han nog tillbaka sin kära napp som han under dagen saknat men som kåtit bli att ge honom då vi vill att hans lilla mun och hals ska få villa så mycket som möjligt. I natt ska jag sova gott vill jag lova ( Hoppas jag iaf )

Mor & Son

Jag försökte hur länge som helst att få Harry att titta in i kameran eller rättare sagt spegeln... men nej nej det där blå syskrinet är allt bra mycket mer spännande även denna gång

2011-11-22

Behövlig uppfräschning

Jösses alltså... dom senaste dagarna har varit hemska då stackars Harry haft så ont så ont och inte velat äta eller ta nappen. Vi var ju på akuten i lördags och nu blev det en ny vända för att låta doktorerna ta en extra titt på honom i hopp om att kunna hjälpa till. Och nej inga tänder denna vända heller utan han var lite småröd i halsen vilket troligen är boven till det onda. Det är verkligen grymt jobbigt att se han ha ont samt inte få någon ro själv då det i princip varit gråt och grin dygnet runt sen i torsdags. Jag har även fått tvångsmata honom med både sked och spruta för att se till så han får i sig lite näring. Och egentligen vill man bara bryta ihop då han tittar upp på en med världens panik i ögonen som säger snälla mamma hjälp mig!!! Vi ska iaf fortsätta med alvedon som  han nu får i rumpan 4 ggr per dag och som lindrar lite smått. Vänder det inte tills på torsdag har vi ny tid på Barn avd för ny koll. Jag hade ju idag en efterlängtad klipptid bokad som jag i princip redan hade ställt in mig på att avboka. Men har man dom bästa föräldrarna i världen, vilket jag har så är ingenting omöjligt. Snälla som dom alltid är ställde dom upp som barnvakt tills pappa Daniel kunde komma hem efter sin utbildning med jobbet. Att dom kunde ställa upp var verkligen guld värt då möjligheten att lämna lägenheten och en grinig Harry för en litenstund behövdes för att lugna själen lite. Ett plus på detta var att man samtidigt blev fin i frillan och i princip somnade under hårtvätttningen. Och som ni ser på bilden blev håret lite kortare och lite ljusare då Lisa min frisör är grym på att få det resultat jag önskar mig. Detta och alla varma krya på er hälsningar som jag fått till lilla H kommer vi leva på länge.

2011-11-20

Julstök och akutenbesök


 Ja nu var det lite jul i vårt hus men vi saknar lugnet. Harry har ju som ni tidigare kunnat läsa varit lite grinig dom senaste dagarna och igår blev det så illa då han vägrade äta på hela dagen att vi fick åka in till akuten för att kolla upp honom. Vi som hade hoppats på att dom skulle hitta någon orsak som tex tänder på g, öm hals eller öroninflammation slutade med att doktorn inte kunde se några symtom alls. Skönt på ett sätt att får höra att han är frisk men samtidigt drygt då det måste finnas en orsak bakom hans beteende då han verkar ha ont i munnen och inte kan ta flaska eller napp. Han hade dock lite feber så han fick alvedon i rumpan och däckade efter lite gallskrik. Ush... det är så hemskt att se sitt barn ha ont när man inte kan hjälpa honom förutom att trösta och vyssa. Inatt har han sovit oroligt och vaknat med grin i princip varje timme då man fått plocka upp honom och vagga han till söms igen. Som tur var har han äntligen fått i sig lite mat vilket var extremt viktigt annars skulle han läggas in. Vi får hoppas att det är något dumt virus och febern som ställer till det för honom om som ska försvinna fort fort fort. Har ni kanske egna barn som haft samma eller liknade symtom så får ni mer än gärna komma med förslag till ledsna föräldrar som önskar lindra hans onda

2011-11-18

Lapa sol

Men gaaahh vad en solsemester hade suttit fint just nu vill jag lova. Lite bränna, värme, svalkande bad och lååånga strandpromenader är något som Tomten gärna får erbjuda i år

Dagens Harry



 Idag är H fortfarande väldigt ledsen iaf när det ska bli dags att äta eller sova då han inte kan få ro och verkar ha ont i munnen vilket irriterar då tutten eller nappen ska in. Stackarn... får hoppas att om det nu är tänder på G vilket det verkar vara att det ska gå fort så han slipper det onda. Men även om vår lillkille är lite nere just nu finns det plats för lite tjo och tjim på lekmattan framör bamse som verkar härma Harry med movsen om man kollar på bilderna. Och till alla er som är nya eller gamla Bamsefan kanske kan lista ut vilket avsnitt det är som rullar i bakrunden :) Upp till bevis gott folk så får vi se om ni gissar rätt

2011-11-17

Da Crew


Denna orangea uggla från KG design köpte jag på Åhlens nere i Stockholm. Jag har länge spanat efter en sån men velat haft en med lite roligare färg på så denna blev jag riktigt nöjd med och som nu bekantar sig med resten av gänget uppe på skåpet. Något namn har han inte än som resten av ugglorna utan det tänkte jag ge Harry i uppdrag att välja i framtiden då den vid ett senare tillfälle kommer få stå i hans rum då den även fungerar som sparbössa.

Rulli rull





 Idag packade vi upp vagnen som vi så schysst fick utav syrrans jobb då vi var nere i Stockholm. Perfekt att ha här hemma i lägenheten då Harry diggade stenhårt att bli runtskjutsad inomhus plus att han kommer lite högre upp vilket ger han en annan vy att titta på saker. Vi har även kollat på Bamse medan Harry mestadels satt och tuggade på sin snosa ( snuttefilt ) Idag har annars varit en rätt grining dag för Harrys del då han antingen haft ont i magen för att han inte bajasat på några dagar eller att det är tänder på G som jävlas. Han får iaf panikskrik emellanåt och vill varken ta tutte eller flaska utan bara gråter och gråter och vill bli buren samt ha mycket närhet hela tiden. Puuhaaa... det är verkligen en krävande liten knodd vi fått men det går ändå bra även om man blir galet less ibland. Nu tänkte jag dra ner till förrådet för att hämta upp julpyntet... Ja jag vet jag att man ska vänta till den1:a dec men det går inte. Sen kl 21 börjar den gamla rysaren Handen som gungar vaggan på kanal 9 som jag också är sugen på att se. Men som sagt om Harry fortsätter att vara ledsen blir det väl vyssa och trösta istället.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...